Днес и утре се очакват проливни валежи. Предупреждение за значителни количества

...
Днес и утре се очакват проливни валежи. Предупреждение за значителни количества
Коментари Харесай

Днес и утре се очакват проливни валежи на много места в страната

Днес и на следващия ден се очакват проливни превалявания. Предупреждение за обилни количества е оповестено през днешния ден в областите Смолян, Благоевград, Пазарджик, Кюстендил, Перник, както и в област София.

В източната половина на страната ще вали единствено на обособени места и най-вече едва. Максималните температури през днешния ден ще бъдат по-ниски, спрямо през вчерашния ден, сред 16° и 21°, в София към 17°. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток, по Черноморието от югозапад.

И през идващото денонощие ще има региони с превалявания от дъжд, на повече места в западната половина на страната. Увеличават се областите с предизвестие за вероятни обилни количества, основно в Югозападна и Централна Южна България.

Понижението при оптималните температури ще продължи и на следващия ден се чакат стойности сред 13° и 18°, в София към 13°. Ще духа слаб, в Източна България сдържан вятър от изток-югоизток, по Черноморието, където ще остане съвсем без превалявания, от изток-североизток. Вълнението на морето ще се усили.

И в планините в западната половина на страната ще е с превалявания от дъжд, над към 2200 метра - от сняг, като основно в Рило-Родопската област преваляванията ще са краткотрайно интензивни. Ще бъде и прохладно. Ще духа сдържан и мощен вятър от юг-югозапад.

В четвъртък ще остане хладно за сезона, а в Западна България за следващ ден с превалявания, само че към този момент на по-малко места и по-слаби.

През нощта против петък и в петък валежи ще има в северните и източните региони от страната. Ще стартира стопляне, което ще продължи и през почивните дни, когато ще доминира слънчево време, с по-голяма възможност за следобедни валежи в неделя, основно в планините.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР